Bitcoin in ostale valute strmoglavile

Foto: Pexels

Na kriptotrgu se je konec tedna zgodil še en nenaden zlom, skupna vrednost trga kriptovalut pa je padla pod 1 milijardo dolarjev, kar znaša približno 956.200.000 evrov. 

Bitcoin in Ethereum sta zabeležila znatne izgube, kar je zmanjšalo prihodnje obete glede cen valut.

Bitcoin je v začetku tedna padel za več kot 10 odstotkov in je prvič po decembru 2020 vreden manj kot 25.000 dolarjev.

Gre za zadnjo v seriji padcev cen te kriptovalute, katere vrednost je v zadnjih sedmih mesecih padla za več kot 60 odstotkov.

Etherum beleži še večje izgube. Druga največja kriptovaluta je dosegla najnižjo vrednost v letu in pol, ki sedaj znaša 1.433 dolarjev (1.369 evrov), njena izmenjava pa je ta teden padla za 15,6 odstotka.

Celsius začasno ustavil del poslovanja V zadnjem tednu je celoten trg kriptovalut izgubil več kot 400 milijonov dolarjev (382.456.000 evrov) in padel pod 1 milijardo dolarjev. Poleg dveh vodilnih valut so izgube utrpeli tudi Cardano, Solana in Dogecoin, saj so posamezne vrednosti v samo 24 urah padle med 15 do 25 odstotkov.

Kriptoposojilodajalec Celsius je v luči razmer strankam že sporočil, da začasno ne bodo mogli dvigniti sredstev s platforme. Tržni zlom je moč pripisati obsežni prodaji vlagateljev zaradi povečanega strahu pred inflacijo, sovpadal pa je s podobno kapitulacijo tehnoloških delnic v zadnjih dneh. Poznavalci trdijo, da padec cen kaže tudi na upadanje apetita vlagateljev v bolj tvegana sredstva, saj trg kriptovalut s svojimi negotovostmi in volatilnostmi velja za enega najbolj nestanovitnih naložbenih instrumentov.

dezurni@styria-media.si

Foto Pexels
Izvor/Avtor žurnal24