Dončić pomagal poslati posebno sporočilo

Pri Dallas Mavericks po zmagi s 103:94 lažje dihajo, potem ko so polfinalno serijo zahodne konference začeli s porazoma na gostovanju proti Phoenix Suns.

Na domači tekmi so dobili odgovor in potrdilo, da bodo lahko presenetili najboljšo ekipo rednega dela le s takšno mero energije in čvrsto obrambo, kot so ju izžarevali v tretjem dvoboju.

Za razliko od prvih dveh obračunov so bili košarkarji Dallas Mavericks večji del tretje tekme v ospredju in imeli tudi prednost 18 točk. Ključno je bilo, da se je celotno moštvo bolj zavzeto lotilo tekmeca v obrambnih nalogah. Chrisa Paula, ki jim je povzročal sive lase v prvih dveh obračunih, so odlično zaustavili. Zlasti Reggie Bullock, ki ga je prisilil k izgubljenim žogam – kar sedem jih je imel. “Reggie je odličen v obrambi že celotno sezono. Vedno mu namenimo, da pokriva najtežje košarkarje in nikoli se ne pritožuje. Vse da od sebe,” ga je pohvalil trener Jason Kidd, lepe besede pa mu je namenil tudi Luka Dončić: “V obrambi smo opravili dobro delo. Reggie in Doe-Doe (Dorian FinneySmith) sta bila izjemna v obrambi. Preostali jima sledimo.”

 

Brunson, kot ga želijo

Slovenski košarkarski biser je naposled le dobil pomoč tudi pri polnjenju tekmečevega koša. Jalen Brunson je bil velik dolžnik. Na prvih dveh obračunih je skupaj dosegel 22 točk, za zmago s 103:94 pa 28. Bil je tisti Brunson, kot smo ga videli v seriji z Utah Jazz. In takšnega Brunsona bo Dallas potreboval, če bo želel presenetiti Phoenix.

“Grozno je bilo, ampak uspela mi je vrnitev. Nisem mogel biti zadovoljen s prvima predstavama,” je po zmagi povedal branilec Mavs. “Jalen je odličen igralec. Košarkarji imamo slabe tekme. Tokrat je odigral odlično. Ostati mora agresiven,” je ob tem pripomnil Dončić, ki sta ga na tribuni spremljala tudi oče Saša Dončić in reprezentančni mentor Goran Dragić.

S 26 točkami, 13 skoki in devetimi asistencami je zvezdnik svetovne košarke vnovič prikazal odlično predstavo. Le ena asistenca mu je zmanjkala do trojnega dvojčka. Težave so mu povzročale tudi osebne napake oziroma prestroga sodniška merila. Sredi tretje četrtine jih je imel že štiri na svojem računu in moral je na prisilen počitek. Hitro je prejel peto v začetku zadnjega dela igre, zato ga je Kidd moral še enkrat za krajši čas posaditi na klop. A je nato dokončal tekmo v velikem slogu in pomagal Dallasu, da se je vrnil v seriji s Phoenixom in znižal izid v zmagah na 1:2.

Ne želi biti kaznovan

“Ne bom komentiral, saj ne želim biti kaznovan. To niso bili prekrški, fizična igra je bila. V končnici smo. Peta osebna napaka … Ne spomnim se, da bi kdo dosodil takšno osebno napako, kot so meni peto,” je kljub vsemu nekaj besed sodniškim merilom namenil Dončić, čeprav se je ugriznil v jezik, da ni povedal česa bolj konkretnega.

Foto Zajem zaslona
Izvor/Avtor Siol.net